100% ONLINE ŠTÚDIUM MBA, MSc & LLM ZA CENU OD 4.162 € - PRIHLÁSENIE DO 30. 06. 2024
Kalkulátor finančního přínosu MBA studia Kalkulátor finančného prínosu MBA štúdia

Virtuálny asistent s umelou inteligenciou pre študentov MBA

24. máj 2023
Virtuálny asistent s umelou inteligenciou pre študentov MBA

Inštitút CEMI teraz ponúka študentom MBA podporu virtuálneho konzultanta. Ako vôbec prvá vzdelávacia inštitúcia v Českej republike a na Slovensku sa rozhodla využiť najschopnejšiu umelú inteligenciu súčasnosti založenú na technológii ChatGPT od spoločnosti OpenAI.

Študenti CEMI sa teraz môžu 24 hodín denne počas celého štúdia obrátiť na virtuálnu konzultantku menom Celeste s rôznymi otázkami týkajúcimi sa praktických záležitostí a obsahu štúdia. Celeste pozná napríklad termíny skúškového obdobia, ale môže pomôcť aj pri vymýšľaní tém na seminárnu prácu, vysvetliť odborné termíny alebo informovať o nových trendoch v odbore. Všetci študenti MBA na CEMI ju môžu využívať bezplatne a komunikovať s ňou v českom, slovenskom alebo anglickom jazyku.

"Som presvedčený, že sprístupnenie umelej inteligencie v tejto podobe našim študentom, z ktorých drvivá väčšina sú ľudia nároční na čas, im výrazne uľahčí plnenie študijných povinností a ušetrí im veľa času," povedal Mgr. Štěpán Mika, riaditeľ inštitútu CEMI, ktorý je s viac ako 2100 študentmi najväčším poskytovateľom štúdia MBA v Českej republike a na Slovensku. Dodal, že jeho škola, ktorá sa od začiatku zameriava na online MBA štúdium, má ambíciu nielen sledovať, ale aj udávať moderné trendy. A implementácia umelej inteligencie je jedným z krokov, ktoré to potvrdzujú. "Hoci sa umelá inteligencia v poslednom čase považuje za najväčší game changer v mnohých oblastiach, neviem o nikom inom, kto by ju využíval v manažérskom vzdelávaní na úrovni MBA, a to ani v zahraničí," povedal Mika.

V súčasnosti je umelá inteligencia atraktívnym doplnkom na uľahčenie online štúdia MBA, ktoré je však stále založené predovšetkým na individuálnych konzultáciách so skutočnými odborníkmi v danej oblasti. Pod ich vedením študenti riešia konkrétne problémy vo svojich seminárnych alebo diplomových prácach, s ktorými sa stretávajú v práci alebo v podnikaní, a živí odborníci im s tým stále dokážu pomôcť lepšie ako umelá inteligencia.

Je dokázané, že štúdium MBA zmení profesijný a osobný život absolventov, ktorí si zlepšia platové ohodnotenie, a keďže sa zvýši ich hodnota na trhu práce, majú aj výrazne vyššiu pravdepodobnosť kariérneho postupu. Okrem toho si vďaka získaným vedomostiam a zručnostiam získajú väčší rešpekt kolegov a nadriadených a posunú sa aj z hľadiska osobného rozvoja.

Chcem vedieť viac
Chcem vedieť viac

Radi zodpovieme všetky Vaše otázky o štúdiu MBA či LLM.
Neváhajte nás preto kontaktovať.

Beriem na vedomie spracovanie osobných údajov.

Kalkulátor finančního přínosu MBA studia

* Data v kalkulaci vychází z průzkumu mezi absolventy MBA studia na institutu CEMI, realizovaného agenturou STEM/MARK v červnu 2022.