100% ONLINE ŠTÚDIUM MBA, MSc & LLM ZA CENU OD 3.329 € - PRIHLÁSENIE DO 31. 03. 2024
Kalkulátor finančního přínosu MBA studia Kalkulátor finančného prínosu MBA štúdia

MBA z pohledu personalisty: Co o vás titul prozradí?

1. február 2024
MBA z pohledu personalisty: Co o vás titul prozradí?

Pracujete ako manažér a uvažujete o tom, že by ste svoje vzdelanie a vedomosti posunuli ďalej? Alebo sa chcete len ďalej rozvíjať, nezaspať na vavrínoch a investovať do svojho rozvoja? Potom je pre vás MBA určite tou správnou voľbou. Štúdium vedúce k získaniu tohto titulu je náročné, ale nadviažete mnoho nových a zaujímavých kontaktov, získate užitočné vedomosti a zručnosti a v neposlednom rade si budete môcť titul MBA pridať nielen do životopisu, ale aj k svojmu menu.

Získanie titulu MBA prináša množstvo výhod vrátane zvýšenia vašej vlastnej hodnoty na trhu práce. S titulom MBA vo vašom životopise si o vás personalisti alebo všetci, ktorí hľadajú nových kolegov, môžu vytvoriť pozitívny názor hneď na začiatku. Čo o vás povie titul MBA náborovému pracovníkovi?

1. Viete, ako viesť ľudí

Štúdium MBA sa zameriava na rozvoj manažérskych zručností a schopnosť viesť ľudí je jednou z kľúčových zručností. Nech už si vyberiete akékoľvek štúdium MBA, nikdy by vám nemali chýbať znalosti z oblasti riadenia a vedenia ľudí. A mať vo svojom tíme dobrého lídra je vždy výhra.

2. Získali ste vedomosti od odborníkov

Predmety v rámci štúdia veľmi často vyučujú odborníci z praxe, často zo zahraničia. Okrem toho, že budete plynule ovládať teóriu, budete mať výhodu aj v tom, že ste sa počas štúdia stretli s reálnymi problémami a naučili ste sa ich efektívne riešiť od tých najkompetentnejších ľudí. Napríklad v CEMI je každý kurz ukončený seminárnou prácou, v ktorej študenti riešia reálne problémy z vlastnej praxe pod vedením skúseného lektora. Tá sa potom na konci kurzu spracuje do prakticky orientovanej diplomovej práce, ktorá je strategickým dokumentom s vysokou pridanou hodnotou. 

3. Môžete premýšľať

Dokážete rýchlo a správne vyhodnotiť situáciu, analyzovať problémy, zdôvodniť a preskúmať všetko z rôznych uhlov pohľadu. Dokážete myslieť kriticky a neštandardne. To všetko je dôležité pri jednaní s podriadenými a pri uzatváraní veľkých medzinárodných obchodov, preto si v rámci štúdia MBA precvičíte a zdokonalíte svoje myslenie s pomocou skúsených lektorov.

4. Dokážete si ujasniť svoje priority

Nielenže dokážete kriticky myslieť, ale viete aj to, čo treba urobiť ako prvé a čo môže počkať. Dokážete si určiť priority aj v stresových situáciách, nepodliehate panike a dokážete si zachovať chladnú hlavu, vďaka čomu je riešenie krízových situácií oveľa jednoduchšie.

5. Ste ochotní investovať do svojho rozvoja

Nielenže dokážete kriticky myslieť, ale viete aj to, čo treba urobiť ako prvé a čo môže počkať. Dokážete si určiť priority aj v stresových situáciách, nepodliehate panike a dokážete si zachovať chladnú hlavu, vďaka čomu je riešenie krízových situácií oveľa jednoduchšie.

6. Viete, ako ísť za svojím cieľom a prekonávať prekážky

Nebudeme si klamať, štúdium MBA je náročné, najmä ak (ako väčšina študentov) musíte popri tom zvládať prácu a rodinu. V očiach personalistov to však znamená, že dokážete vykonávať viacero úloh naraz, máte skvelé schopnosti manažovať čas a ste vytrvalí a húževnatí. A keď je to potrebné a termíny horia, dokážete zatnúť zuby a naozaj "makať". Poznáte spoločnosť, ktorá si tieto vlastnosti neváži?

7. Dokážete si vybudovať sieť kontaktov

Štúdium MBA je aj o budovaní vzťahov - s lektormi, spolužiakmi, ale aj o komunikácii. Ako absolvent magisterského štúdia Business Administration už pravdepodobne máte sieť kontaktov a nemáte problém ju rozvíjať a udržiavať. Váš nový potenciálny zamestnávateľ vo vás nájde nielen spoľahlivého zamestnanca a kolegu, ale aj človeka, ktorý môže do firmy priviesť nových partnerov, klientov, investorov atď.

Dávajte si však pozor, kde získate titul MBA

Doslova všetkých personalistov (a zvyčajne aj vašich kolegov alebo majiteľa firmy) bude zaujímať, kde ste získali titul MBA, často aj to, aké študijné moduly ste absolvovali a pod vedením akých odborníkov, mnohých personalistov bude zaujímať aj vaša diplomová práca a jej praktické využitie.

Majte na pamäti, že náboroví pracovníci veľmi dobre poznajú odborné vzdelávanie typu MBA a všetko si ľahko overia online na webovej stránke inštitúcie. Preto ak získate titul MBA od inštitúcie, ktorej štúdiu náboroví pracovníci nedôverujú, môže to vašej kariére skôr uškodiť, ako pomôcť.

Náboroví pracovníci sú obzvlášť skeptickí voči inštitúciám, ktoré ponúkajú podozrivo lacné alebo krátke kurzy MBA, kde často úplne chýba reálny kontakt s lektormi a "učenie" prebieha prostredníctvom sledovania videí na YouTube atď. To vám u náborových pracovníkov naozaj neprinesie plusové body. Naopak, svedčí to o tom, že hľadáte skratky, nie ste dostatočne sústredení a nemáte skutočný záujem o získavanie nových vedomostí a zručností.

Kde teda študovať MBA?

Inštitút CEMI, ako líder v oblasti MBA vzdelávania v Českej republike a na Slovensku s viac ako 2100 klientmi a viac ako 260 osobnými referenciami absolventov, ponúka kvalitné online MBA štúdium v celkovo 21 odboroch v českom alebo anglickom jazyku pod vedením skúsených odborníkov z praxe. Okrem kurzov s pevným študijným plánom ponúkame aj unikátny odbor Flexi, ktorý si môžete prispôsobiť vlastným preferenciám. Štúdium u nás môžete začať vždy v októbri alebo v marci, prípadne po individuálnej dohode. Tak neváhajte a vyšlite náborovým pracovníkom ten správny signál!

Chcem vedieť viac
Chcem vedieť viac

Radi zodpovieme všetky Vaše otázky o štúdiu MBA či LLM.
Neváhajte nás preto kontaktovať.

Beriem na vedomie spracovanie osobných údajov.

Kalkulátor finančního přínosu MBA studia

* Data v kalkulaci vychází z průzkumu mezi absolventy MBA studia na institutu CEMI, realizovaného agenturou STEM/MARK v červnu 2022.