100% ONLINE ŠTÚDIUM MBA, MSc & LLM ZA CENU OD 3.329 € - PRIHLÁSENIE DO 31. 03. 2024
Kalkulátor finančního přínosu MBA studia Kalkulátor finančného prínosu MBA štúdia

6 tipov, ako neprešiel pri výbere online MBA štúdia

17. júl 2017
6 tipov, ako neprešiel pri výbere online MBA štúdia

Rozhodnúť sa pre ďalšie vzdelávanie je krok tým správnym smerom, ale nie je to krok zďaleka jediný. Zvlášť ak patríte medzi tých, ktorým nejde len o titul, ale aj o úroveň dosiahnutých vedomostí a kvalitu výučby. Preto starostlivo vyberajte medzi inštitúciami ponúkajúcimi MBA štúdium. Zvláštna opatrnosť venujte štúdiu online, ktoré je stále obľúbenejšie formou vzdelávania.

Aby ste neprekonali pri výbere online MBA štúdia, máme pre vás 6 základných tipov, ktoré vám pomôžu pri správnom výbere.


Overte si informácie o inštitúte​
Prvým krokom je získanie základného prehľadu o inštitútu. Vždy dávajte prednosť väčším inštitúciám, ktoré majú niekoľkoročnú tradíciu a ktorých formy štúdia sú prispôsobené pre českých a slovenských študentov, a to s ohľadom na potreby miestneho trhu práce.


Vyzkoušejte si online systém
Kvalitní instituce vám umožní přístup prostřednictvím demo účtu do jejich studijního systému a k některým studijním materiálům. Díky tomu zjistíte, nakolik je pro vás jejich systém přehledný. Zároveň si můžete vyzkoušet cvičný test, který bude principiálně podobný těm, které budete absolvovat během studia.


Zaujímajte sa o možnosti online štúdia​
Neuspokojte sa len so samotnou informácií o tom, že inštitút poskytuje online štúdium. Zistite si bližšie informácie k priebehu vzdelávania. Zaujímajte sa, akým spôsobom vám budú odovzdávané študijné materiály, ako budete komunikovať so svojimi lektormi alebo ako prebiehajú záverečné skúšky.


Zaujímajte sa o odbory​
Zistite, ktoré odbory inštitút ponúka a či sú pre vás využiteľné v praxi. Zároveň si prejdite zoznam predmetov, ktoré budete musieť počas štúdia absolvovať. Všeobecne patrí medzi obľúbené odbory Bezpečnostný a krízový manažment, Ekonomika a finančný manažmentExecutive MBA nebo Manažment obchodu.


Čítajte referencie!​
Podstatnou súčasťou vášho výberu by malo byť prechádzanie referencií od absolventov inštitútu, z ktorých si môžete urobiť ucelený obrázok o štúdiu. V niektorých prípadoch môžete naraziť aj na referencie vo video podobe.


Zistite si informácie o lektorské tímu​
V neposlednom rade dbajte na zloženie lektorského tímu. MBA štúdium je založené na prehlbovanie praktických vedomostí, a preto by ste mali získavať informácie od skutočných profesionálov z odboru. Uvedomte si, že lektori budú tí, s ktorými budete v najčastejším kontakte počas štúdia a mali by to byť práve oni, ktorí vám budú mnohokrát radiť aj v konkrétnej situácii z vášho pracovného života.

Chcem vedieť viac
Chcem vedieť viac

Radi zodpovieme všetky Vaše otázky o štúdiu MBA či LLM.
Neváhajte nás preto kontaktovať.

Beriem na vedomie spracovanie osobných údajov.

Kalkulátor finančního přínosu MBA studia

* Data v kalkulaci vychází z průzkumu mezi absolventy MBA studia na institutu CEMI, realizovaného agenturou STEM/MARK v červnu 2022.